Емил

вторник, септември 19, 2006

МАЛКУ ВО ОДБРАНА НА МАЖИТЕ

Откако го кажав она што сакав да го кажам во врска со хигиената кај мажите, се замислив како е тоа толку лесно за жените. Потоа ми текна дека освен секојдневните редовни козметички третмани низ дома, жените имаат и козметички салони, каде некој може да се погрижи за нивната убавина и за добриот изглед.
Секако многупати сум слушал за ладни/топли депилации, па за безболни депилации, па за депилации на „препони„, па за бразилска депилација. Колку ли можности за „изразување„ има кај жените, тоа е неверојатно.
Затоа прошетав малку по Интернет сајтовите и разгледав што се се нуди за разубавување на „понежниот„ пол. Токму во тој момент ми текна дека и мене ми е потребно да се средам, односно да се погрижам за сопствените интимни делови.
Затоа си реков дека и јас можам да си побарам некое стручно лице да ме среди. Е, тука започна маката. Не знаев каде да се обратам. Во мојата населба има еден козметички салон, каде редовно одам на педикир, и знам дека се занимаваат со депилација и слични работи. Нејсе, отидов. Кога ја прашав, девојката ме погледна збунето и речиси со насолзени очи ме одби.
Ништо се вратив дома. Ја зедов Златна книга и почнав да се јавувам по телефони. И? Крајниот резултат на моите јавување е тоа што ниту еден козметички салон не се занимава со услуги за мажи. Ебате, белја, и потоа жените биле дикриминирани! До кога, бе, вака? Шугав ли сум јас? Или им е страв да не ми се дигне случајно за време на „безболната„ депилација, па дека ќе ја натегнам козметичарката? Или тие со очи кур не виделе, па се срамат?

1 Comments:

  • Well, from one friend to another, postoi, i toa kakva diskriminacija vo MK. Ali da ti kazam znaev deka postoi maska diskriminacija, ali nikad nemase da mi tekne deka toa ke se sluci vo salonite. BVAVO za post-ot. Ali ne e deka ke plasat deka ke ti se "digne" ili ne, tuku samo nejkat da te povredat :D lol
    Sepak, bravo

    By Blogger Dean, at 8:21 попладне  

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home