Емил

четврток, ноември 27, 2008

ПРЕКУ КУР

Преку кур ми е
од твоите лелекања
како нешто ти фали
и дека никој не те сака!

Преку кур ми е
од жалбите дека
си дебел и оти
косата ти опаѓа!

Преку кур ми е
од твоите оговарања,
од местенките што
ти ги прават!

Преку кур ми е
од твоите парфеми,
гаќи, чевли,
цедеа, филмови...

Преку кур ми е
од твоите здодевни
монолози за иднината
и за јазикот.

Емил, преку кур ми е од тебе,
иди еби се, бе човече!

Етикети:

2 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home