Емил

петок, јануари 02, 2009

ШТО ЛИ СОНУВААТ ЉУБОВНИЦИТЕ?

Еднаш,
кога главата тешка
се занимаваше
со генијални идеи,
блокадата ми постави прашање:
- Знаеш ли што сонуваат љубовниците?

- Не знам, - со арогантна збунетост одговорив!

Тогаш на мојата мудра глава
ѝ текна дека има кого да праша.

Откако добив одговор, сфатив:
љубовниците се среќни
зашто не сонуваат ништо.

А, што ли им се случува на јаве?

Етикети:

1 Comments:

Објави коментар

<< Home