Емил

четврток, јануари 08, 2009

VERTIGO

Од пред некоја година
почна да ми се вртиш низ глава!

Најпрво на секвенци,
речиси молскавично,
колку да ме потсетиш
дека постоиш.

Едно време се изгуби,
небаре те снема,
ем ми олесна,
ем ме остави во дилема.

И сега повторно те има,
наесен и на назима,
понекогаш со намера добра,
понекогаш зол како кобра.

Олесни ми и реши се -
со мене огреши се,
обземи ме
и земи ме!

Сериозен сум!
Мир и трпение со тебе!

Етикети:

1 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home