Емил

понеделник, март 23, 2009

LA VIE EN ROSE

Се враќаме дома
папсани сосем -
нè измачи
живејачката.

По автоматизам
миеме раце,
се преоблекуваме,
се бакнуваме.

Седнуваме на маса -
да се јаде треба,
а со секој залак
подголтнуваме пцовки.

Трпезата ја оставаме
во неред и
се испружуваме на софата
пред телевизорот.

Го земаш телефонот и
повторно го враќаш на место.
-Пак не си ја платил сметката! -
налутено ми велиш.

Подголтнуваш пцовка.
Папсани сме сосем -
нè измачи
заедничкиот живот!

Етикети:

1 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home