Емил

среда, јуни 24, 2009

ЧЕКАМЕ ДА ПОМИНЕ ВРЕМЕТО

Ни измрзна нозете!
Научени сме налето
да одиме боси -
чорапите од септември
ќе ги носиме.
Подоблекуваме кошулчиња,
тенки винтјакни,
бермудите ги заменивме
со стари пролетни панталони.
Многу често ни се моча
и носот почнува да ни тече.
Стануваме наутро,
а сакаме да се вратиме в кревет.
Веќе махинално чадорот
го пикаме в чанта.
Кафето не ни помага
и нон-стоп имаме вртоглавици.
Невечер прозорецот го забораваме
ширум отворен,
па се будиме за да го притвориме
и да земеме нешто подебело
за покривање.
И така чекаме да
помине врмето - невремето!

Етикети:

0 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home