Емил

понеделник, ноември 19, 2007

داوود или דָּוִד

Сите велеа дека
е избран,
а јас велев дека
е драг, дека е сакан.

А, тој не знаеше,
не можеше да реши:
сака ли да се вратам
или се уште му е страв.

Ме натера да плачам,
онака како дете,
а тој се гордееше со тоа,
знаејќи дека е Цар!

Твое е решението, -
ми вели, -
но, јас би ја сакал
скратената програма.

А, се ли ќе биде
по кратка постапка?

Етикети:

2 Comments:

  • Bud sto budet.By Kliker55.

    By Anonymous Анонимен, at 10:39 попладне  

  • i na wiki si uspeal da ja pokazes narcisoidnosta, ama google vika za suratot tvoj SITE NOT FOUND !

    ami kaj da go vidam ti suratot?

    By Anonymous Анонимен, at 5:03 претпладне  

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home