Емил

среда, јули 11, 2007

C U NEXT THURSDAY

Не знам од кога,
ама тука,
кај нас,
на Балканов,
ТАА
стана центарот на светот.

Многумина мислеа
дека ќе се спасат себеси
ако се вртат околу неа,
ако успеат да ја намамат,
да ја помирисаат,
да продрат длабоко во неа.

И така со години,
со децении,
па дури и со векови.

Но, никој од нив
не претпостауваше
дека таа може
да ги заебе,
се дури не почнаа
нивните гордости
да загнојуваат,
се дури од нив не почнаа
да течат сомнителни белузлави материи,
проследени со болки и печење.

И така заебани
не сакаа да признаат
дека ги заебала,
па почнаа да ги
шират нејзините дарови
насекаде.

Ете, така започна
балканското проклетство
на мажјаците.

Етикети:

1 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home