Емил

понеделник, мај 28, 2007

ШИЗОФРЕНИЧНА ЕЛЕГИЈА ЗА ЛЕО(Н) Х

“Добро ни послужи митот за Исус” - рече,
а потоа се заврте и со исклучителна
грација го напушти пандемониумот.

Не се плашеше да
го покаже својот тил
и го правеше тоа
секогаш кога имаше можност.

Во преднина секогаш
ја ставаше својата задница
и ги демонстрираше
своите перформанси.

Коректорите за расположение
му беа речиси непознати,
иако на многумина им се чинеше
дека редовно ги консумира.

Го сакаа и го мразеа,
го нарекуваа кучка,
а тој се гордееше со тоа,
иако знаеше дека е коала.

Воден од некоја чудна сила,
секогаш бараше нешто повеќе,
нешто поголемо,
нешто покрупно.

Ретко губеше
и никогаш не се откажуваше,
како што лавица не се откажува
од својот плен.

“Ќе паднеш во моите раце,
ќе паднеш пред мене на колена”,
а мислеше: “Ќе ти паднам в раце,
ќе паднам пред тебе на колена”.

Од неговата уста, пак,
постојано излегуваше
адаптираното мото
на неговиот инкарнат:

Штом Бог ни дал власт,
треба да уживаме во неа!

Етикети:

21 Comments:

 • Mislam deka go znam istiot toj Leon! :)

  By Blogger Ane, at 5:27 попладне  

 • Mnogumina mislat deka go znaat, ama da bese taka ne ke mu lepea razno-razni etiketi! ;-)

  By Blogger Емил, at 2:07 претпладне  

 • odlicen opis...a toj samiot ne se znae sebe si...sto po vlasta...uzivanjeto ke mu dosadi, i potoa?

  By Anonymous Анонимен, at 3:00 попладне  

 • LeonX
  185cm висок, 72kg тежок. Мал е светот. :)

  www.sataniel.blog.com.mk

  By Anonymous Sataniel, at 5:59 попладне  

 • Jas sum toj leon i mnogu dobro se znam sebe si :) Svetot e mal za malite ludje no golem za golemite. na golemite ludje svetot nikogash nema da mu zdosadi, sekogash imaat nova inspiracija i nov predizvik :) taka li e emcho?
  pozdrav do site pochituvachi na prekrasnite pesnichki na emcho, polaskan sum :)

  By Anonymous Анонимен, at 12:19 претпладне  

 • I jas sum lavica Emil, ama mislam deka tipot ne e lav. :-)

  By Anonymous Natka, at 2:50 попладне  

 • извини јас малку ке скрснам од темава ама како можам да ти пратам приватна порака?
  поздрав
  ивана

  By Anonymous Анонимен, at 11:02 претпладне  

 • Ивана, приватна порака можеш да ми испратиш на и-мејл: emilniami@hotmail.com

  By Blogger Емил, at 3:48 попладне  

 • "...Во преднина секогаш
  ја ставаше својата задница..."
  :) затворена линија, констатација, дефинирана силуетата на неговиот карактер. колку прецизно. ме бендиса :)

  By Blogger all_is_half, at 4:54 попладне  

 • Emil, me bendisaa stihovite... :) A sekogas gi potcenuvav tvoite poetski vestini... Nepravedno, a?
  Tuku, nekomu mu treba dobar preveduvac od ruski, za avtori koi tebe ti lezat na srce. Da ti se javam?

  By Anonymous Goce_the_Friend, at 11:16 претпладне  

 • Ма супер ти е блогов него кога ќе ги давате LOST?! :D

  By Blogger XXX-->Ivan<--XXX, at 1:56 попладне  

 • Aman, Gocka, javi se, sto me prasuvas?

  By Blogger Емил, at 3:19 попладне  

 • Tretata sezona od Lost ke ja davame otkako ke pominat letnite odmori, sto znaci vo septemvri! :-)

  By Blogger Емил, at 3:20 попладне  

 • Бог?
  Тоа сме ние.

  By Anonymous ribaro, at 4:00 попладне  

 • [B]NZBsRus.com[/B]
  Dismiss Crawling Downloads Using NZB Files You Can Easily Find HD Movies, Console Games, MP3 Albums, Applications and Download Them @ Fast Speeds

  [URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

  By Anonymous Анонимен, at 2:23 попладне  

 • Dissect Our Spiritless Prices at www.Pharmashack.com, The Unrivalled [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Chemist's acquisition [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Espy Mammoth Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Be subjected to a Stupendous Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In shore up of Your Maintenance ! We Hawk Denigrate visor look at [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

  By Anonymous Анонимен, at 10:48 претпладне  

 • It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat seo[/URL], Don’t feel silly if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or little-understood avenues to build an income online.

  By Anonymous Анонимен, at 5:43 попладне  

 • Thanks for finally writing about > "ШИЗОФРЕНИЧНА ЕЛЕГИЈА ЗА ЛЕО(Н) Х" < Liked it!
  My weblog ; senseo

  By Anonymous Анонимен, at 4:10 претпладне  

 • top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk casino[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino online[/url] manumitted no deposit hand-out at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]loosen casino
  [/url].

  By Anonymous Анонимен, at 1:48 попладне  

 • Αѕ recollective as І stаy connеctеd, I cаn let go of my feaгs little аs one trend to aѕ tenаcious as siх couгѕes оf
  herbal treаtments. Ѕhе emphаtically pointed out that tantric masѕage juga suka dipiϳat.

  tantгіc massаge is one of oil or cгeam for masѕage.
  just nоw tеll them Clаndestine of enjoying your inteгnal
  priѵate mοments with your
  Мarгied person.

  My web-site :: webpage

  By Anonymous Анонимен, at 6:30 претпладне  

 • [url=http://www.23planet.com]casino[/url], also known as agreed casinos or Internet casinos, are online versions of routine ("crony and mortar") casinos. Online casinos consign gamblers to colouring down and wager on casino games from the word communicate with the Internet.
  Online casinos superficially attach unashamed odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos contend higher payback percentages with a chapter downheartedness gismo games, and some wager extinguished payout absorb audits on their websites. Assuming that the online casino is using an correctly programmed unsystematic diversified generator, catalogue games like blackjack unsophisticated an established billet edge. The payout slice during these games are established erstwhile the rules of the game.
  Uncountable online casinos knit into the open or get their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Intercontinental Escapade Technology and CryptoLogic Inc.

  By Anonymous Анонимен, at 12:16 попладне  

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home