Емил

понеделник, март 05, 2007

СЕ СЕЌАВАШ ЛИ?

Се сеќаваш ли?
Кога беше мала
кога си игравме зад зградата,
јас бев таткото, а ти мајката.

Се сеќаваш ли?
Кога беше мала
се сончавме во дворот,
јас на зелената, а ти на жолтата сламарица.

Се сеќаваш ли?
На скали, на черги,
седнати, еден троножец маса ни беше,
а ние јадевме леб, патлиџан и сирење.

А, се прашуваше ли тогаш,
зошто не можеш да мочаш стоечки?

Етикети:

2 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home