Емил

петок, јануари 18, 2008

MGW 2

Денес повторно те начекав
во долниот десен агол.
Се мислев, се думав,
и решив да ти проговорам.

Па, барем малку да ми се порадуваше,
еден суптилен збор да ми кажеше,
не за друго, туку да ме поткрепиш,
душава замрзната да ми ја стоплиш.

Знам дека не сакаш да ми даваш
лажна надеж, ама не мораше
да ме откачиш толку сурово:
work work work!

Тоа ли е се што остана од нас?

Со љубов,
твојот манијак

Етикети:

0 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home