Емил

сабота, август 01, 2009

ПРЕЖИВУВАМЕ

Не ни се потребни
нервози и грижи,
и онака ги имаме
доволно,
дури и премногу.
Кој спомна ЕКС?
Не треба да сме другари.
Сега секој си има
свој живот,
сега секој си има
нова љубов!
И вербата
и довербата
се тука,
но стравуваме
дека набргу
ќе исчезнат.
И убаво е вака,
додека сме заедно,
додека сме среќни,
додека не ни треба
никој друг.
Кога заминуваш
се прашувам
каде ли ќе одиш сега.
Кого ќе сретнеш?
Кој ќе ти се јави?
Зошто си он-лајн?
Сомнежот рие во нас,
а ние преживуваме!

Етикети:

1 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home