Емил

среда, ноември 29, 2006

КАКАДУ

Јас над тебе,
ти над мене.
Јас и ти сме над,
а ти и јас сме под.
Чудна е оваа комбинација.
Понекогаш се прашувам
дали вакуумот ќе
ја издржи тежината
на нашата простодушност
и дали би можеле
да дишеме без
взаемната помош
наречена “уста на уста”.

1996

Етикети:

0 Comments:

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home