Емил

петок, декември 15, 2006

ОКОЛУ

Како се случи сето тоа?

ДА-то повторно се
најде во ордата на негации.
Тоа секогаш и насекаде
се истакнуваше
со својата невообиченост
и перверзност.
Кога групата го забележа
дека подмолно им се
вовлекло во неа,
започнаа да негодуваат
и да го караат.

Го искаменуваа.

Се обиде да се
врати помеѓу своите.
Тие не го сакаа.

Застана сам на патот,
извади пиштол од средниот џеб
и се уби.

Полицијата ги запиша
сите детали и заклучи:
САМОУБИСТВО.
Случајот е завршен.

1997

Етикети:

2 Comments:

  • ми заличи на почетокот од одисеја 2001, чудно но таму кога се одвои од ордата беше клучната поента на постанокот.

    By Blogger ribaro, at 3:50 претпладне  

  • Se snajdov Emil ;-)
    Tesko e da si razlicen, no i ubavo. :-)
    Pozdrav, ubav pomin za novogodisnata nok! :-)

    By Blogger Natka, at 4:04 попладне  

Објави коментар

Links to this post:

Создај врска

<< Home